Styrk hjernen med tanker

Spread the love

Hjernevask dig selv…
Og styrk hjernen med nye tanker.

Forord…
Vi er skabt af de tanker, vi har gjort os gennem livet og som definerer hvordan vi har det.
Bliv klogere på i dette skriv, hvordan din hjerne fungerer.

Hvis du fx tænker, at du er ked af det, bliver du mere ked af det, men tænker du i stedet, at du er glad, bliver du gladere.
Tænker du, at du er genert, bliver du mere genert, men tænker du omvendt, at det nok skal gå, øger du sandsynligheden for, at det også går godt.

Dette faktum er ikke en lovprisning af, at man bare skal tænke positivt.
Ofte er der jo gode grunde til, at du tænker, som du gør, hvilket er helt naturligt.

Det er bare sådan, at vi meget ofte ikke har gode grunde til at tænke, som vi gør.
Vi gør det bare som noget ubevidst og vanemæssigt.


Det er her vi har muligheden for, at ”hjernevaske” os selv.
Når vi bliver, hvad vi tænker, så kunne det være, at vi bør tænke mere over, hvad vi tænker på, i stedet for blot bevidstløst at tænke, som vi plejer.

Det kan foregå bevidst, hvilket selvfølgelig kræver en fokuseret indsats, men du kan også anvende din underbevidstheds enorme ressource til at opnå samme indre kontrol nemlig mentaltræning.

Vanens magt…
Mentaltræning kan også kaldes for bevidst hjernevask,
Denne definition skal ses i lyset af, at vi uden at være bevidste om det, hjernevasker os selv hver eneste dag igennem hele livet.
Ofte er vi ikke bevidste om, at vi hjernevasker os selv ved at gentage dårlige tanker igen og igen.

Hvis jeg fx til dagligt siger til mig selv…
at livet er hårdt, eller
at jeg ikke duer til noget, eller
at matematik er svært, eller
at chefen er dum, eller
at jeg keder mig i mit parforhold, eller
at jeg er stresset på jobbet, eller
at jeg er udmattet, eller
at jeg hader fodbold, eller
at regnvejr gør mig deprimeret, eller
at jeg er træt om morgenen, eller
at jeg er et rodehoved, eller
at jeg ikke kan stole på nogen, eller
at jeg ikke er værd at elske. eller
at jeg hæfter mig ved et hvilket som helst andet punkt på den uendeligt lange liste over ting, vi tynger os selv med,  ja så er det ren hjernevask.

Ofte er vi bare ikke bevidste om, at vi hjernevasker os selv på den mest effektive måde, der eksisterer, nemlig ved at gentage de dårlige tanker igen og igen og igen.
Når vi gør det, bliver vores enkeltstående tanker til en vanemæssig tænkning, og det har fysiologiske konsekvenser ud over den øjeblikkelige og langsigtede mentale påvirkning.

Vores hjerne er bygget af milliarder bittesmå neuroner.
Hver eneste tanke, vi tænker, bevidst såvel som ubevidst, skaber en ny neuronforbindelse.
Straks jeg tænker en ny tanke, opløses den ene neuronforbindelse og erstattes af en anden.

Når tanker bliver til vanetænkning og altså gentages igen og igen, fastfryses neuronerne i deres bindinger.
Jo længere tid de er fastfrosset, jo lettere er det at tænke den samme tanke endnu en gang.
Det skaber derfor en selvforstærkende effekt, og man taler om, at der dannes et såkaldt neuronspor, hvilket er en slags magnetisk motorvej i hjernen, der tiltrækker mere og mere af den samme tanketrafik.

Dette er kernen i, hvad hjernevask gør, og det gælder, uanset om hjernen vaskes af en anden, der ikke vil os det godt, eller af os selv gennem et ulideligt antal gentagelser af uhensigtsmæssige tanker.
Mekanismen er den samme i begge tilfælde og findes, uanset om vi skaber gode eller dårlige vejnet for os selv.
Det vigtigste er, at vi kan generobre kontrollen over vores mentale vejbyggeri og bruge forbindelserne til at bygge en bedre tankeverden for os selv.

Hvem styrer tankerne…
Når mentaltræning også kaldes for hjernevask, er det altså i en betydning helt uden rester af de associationer om undertrykkelse og manipulation, mange forbinder med hjernevask.
Der tales her om hjernevask i en positiv betydning, hvor vi har mulighed for at vaske hjernen ren for beskidte og triste tanker og usunde tankemønstre og i stedet erstatte dem med lige præcis de tanker, der er allerbedst for os.

Gode, sunde, positive, gavnlige, rare tanker om os selv og andre samt specifikke tanker, der kan påvirke vores underbevidsthed til at slippe depression og smerter, angst, bekymring, utryghed, nervøsitet, generthed og meget mere.
Det er tanker, der gør os glade og tilfredse med livet, tanker der styrker vores selvværd, vores evne til at fokusere, til at være kritiske, når vi har lyst til at være kritiske, og til at sige fra, når vi har brug for at sige fra.

Det er tanker, der kan få os til at præstere bedre i alle de situationer i livet, hvor vi ønsker at udvikle os.

Hvis alt dette lyder en smule uhyggeligt, er det måske, fordi vi er vant til, at vores tanker styrer os, i stedet for at vi styrer vores tanker.

Vi tror ofte, at vores tanker opstår som en respons på de ting, der omgiver os, og de omstændigheder, vi befinder os i.


Men tænk, hvis den antagelse blot er en arv fra gamle tider, (læs her min klumme om ”følelser”),  hvor vi ikke havde andre valg end at lade os påvirke og styre udefra.
Tænk, at vi i dag lever i en anderledes virkelighed – en virkelighed, hvor vi skal vænne os til, at vi kan gøre meget mere, end vi forestiller os muligt.

Det første skridt ud af den styret hjernevask er at indse, hvor stor betydning det også har for vores helbred, det vi går rundt og tror eller forestiller os.

Når du forstår sammenhængen i denne kobling, bliver det nemmere at gribe fat i potentialet i at arbejde bevidst med tankemønstre.

Anette
21.02.2020

One Thought on Styrk hjernen med tanker

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14
    Polish Portal
    20 Jun 2022
    7:06pm

    i have checked this site a few times now and i have to say that i find it quite great actually. keep it up! 🙂

    https://xmc.pl

Leave a Reply

Leave A Comment

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Polish Portal
Polish Portal
1 year ago

i have checked this site a few times now and i have to say that i find it quite great actually. keep it up! 🙂

https://xmc.pl

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x