Deprecated: Creation of dynamic property FinalTiles_Gallery::$plugin_name is deprecated in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/final-tiles-grid-gallery-lite/FinalTilesGalleryLite.php on line 204

Deprecated: Creation of dynamic property FinalTiles_Gallery::$FinalTilesdb is deprecated in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/final-tiles-grid-gallery-lite/FinalTilesGalleryLite.php on line 208
Arrivederci Ancelotti! ⋆

Arrivederci Ancelotti!

Spread the love

Hvis man læste mit blogindlæg, ”Trænerkarussellen”, mandag den 9. december, kom det ikke som nogen overraskelse, at Ancelotti blev fritstillet fra jobbet som cheftræner i Napoli FC, sent i går aftes; godt et døgn efter jeg skrev mit indlæg. 

Umiddelbart efter tirsdagens Champions League opgør, på hjemmebane, mod Genk fra Belgien, var der berammet møde mellem Ancelotti og klubpræsident Aurelio De Laurentiis. Ifølge Ancelotti var det planlagt at de to skulle drøfte klubbens situation. 

Napoli ligger pt. Nummer 7. i Serie A, med 7 points op til Cagliari, som lige nu har den sidste plads der giver adgang til Champions League næste år.
I weekenden spillede man 1-1 på udebane mod Udinese, og senest i går aftes, vandt man 4-0 over Genk, og skaffede sig adgang til 1/8 finalerne i Champions League, i det nye år.
Selvom det naturligvis er skuffende at man bare indtager 7. pladsen i ligaen, er det en stor bedrift af klubben, at de klarer sig videre til knock- out- kampene i Champions League.
Det fejrede man altså ved at fyre Carlo Ancelotti få timer efter kampen.

Tillykke med det, Napoli! 

I kulissen står en anden gammel Milan dreng klar til at overtage trænersædet.
Gennaro Gattuso! Hvis man kender ham, både som spiller og som træner, så kan jeg bare gentage: Tillykke Napoli!

Hvis man læste ”Trænerkarrusellen” i mandags, ved man hvad det drejer sig om. En præsident der vil straffe sine spillere for at underpræstere.
Et hold der nægter at modtage straffen.
Bøder der er givet til spillerne, som spillerne nægter at betale, og som nu er endt i retten.
En træner, Ancelotti, der har taget spillernes parti.

Det er det, og ikke resultaterne, der har kostet ham jobbet!

Med Gennaro Gattuso får De Laurentiis ikke den slags vanskeligheder.
Han vil tvært imod gnide sig i sine små, fede hænder hver gang klubben beslutter at straffe spillerne for ikke at præstere.

Tillykke med Gattuso til spillerne i Napoli FC!

Måske skulle man bare have accepteret den Ritiro (træningslejr red.) som de blev beordret for en måned siden… Hvis man kender Italiensk fodbold, er det altså ikke så usædvanligt at der beordres Ritiro, når et hold underpræsterer.
Men jeg har ALDRIG hørt om et hold der nægter at tage af sted.

På den baggrund var jeg meget forundret over, i går i Champions League studiet, at høre de to herrer, Preben Elkjær og Michael Laudrup, som jo ellers er velbevandrede ud i Italiens fodbold, udelukkende give præsident De Laurentiis skylden for klubbens situation.

Undskyld mig, d´herer Elkjær og Laudrup.
Er I stadig med i spillernes fagforening?

De Laurentiis er spillernes og trænernes arbejdsgiver, og når han beordrer dem i træningslejr, så tager man bare afsted.
Det er jo ikke sådan at de går rundt på mindstelønnen, vel? 

Fodbold på Europæisk topniveau, eller elitesport i det hele taget, er topstyret ud i det ekstreme.
Det betyder at man gør hvad der bliver sagt. Elitesport, og professionelle fodboldhold kan simpelthen ikke fungere, hvis alle beslutninger først skal igennem en demokratisk proces.

I øvrigt er der, som tidligere nævnt, ikke noget underligt i, at en Italiensk præsident for en fodboldklub, beordrer sit hold i Ritiro.
Men det er yderst usædvanligt at et hold nægter at tage imod straffen.
Faktisk har jeg aldrig hørt om det før.
Det eneste sanktionsmiddel arbejdsgiveren (læs præsidenten) har, er at uddele bøder til spillerne for arbejdsvægring. Det har han gjort!

Imidlertid nægter spillerne at betale bøderne, og får lige nu afprøvet deres sag i det Italienske retssystem.

Tilbage til Michael og Preben… Det er spillerne, og udelukkende spillerne, der er ansvarlige for uroen i Napoli FC!!! Carlo Ancelotti blev fyret fordi han tog deres parti i denne sag, sikkert fordi han havde en anden filosofi i forhold til hvordan man skulle vende resultaterne i klubben, men ikke desto mindre kostede det ham jobbet.

Ancelotti er, som jeg skrev i ”Trænerkarussellen” en højt respekteret træner i Europæisk fodbold, med et bemærkelsesværdigt CV, så jeg tænker ikke han får lov til at gå ledig særligt længe…

Arrivederci Napoli, bienvenutti Arsenal!

/Jan
11.12.2019

No Thoughts on Arrivederci Ancelotti!

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Leave a Reply

Leave A Comment

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x