Premier League Champions 2016/17

Spread the love

Chelsea FC

2016/17 blev sæsonen, hvor de store trænerkanoner indtog Premier League.

I Manchesterklubberne præsenteredes, fra årets start, Jose Mourinho og Pep Guardiola i henholdsvis United og City, mens Chelsea præsenterede den tidligere Italienske landsholdstræner, Antonio Conté.

Den duel skulle Conté vinde, med Pochetino i Tottenham som runner up.

Guardiola måtte nøjes med tredjepladsen med City, mens Mourinhos United måtte slå sig til tåls med en skuffende 6. plads.

Tyskeren, Jürgen Klopp var kommet til Liverpool FC året før, og selv om det kun blev til en fjerdeplads i 16/17 sæsonen, var alle enige om, at der var noget stort i vente.

Det blev altså Chelsea med Antonio Conté ved roret, der sikrede klubbens femte Premier League titel, og det var helt fortjent.

Chelsea trak sig sejrrigt ud af 30 af 38 mulige kampe i sæsonen, og endte på imponerende 95. points.

I sin tid, som træner for det Italienske landshold, og tidligere, med stor succes i Juventus, var vi blevet vant til at se Conté praktisere et 3 – 5 – 2 system med ekstremt stram disciplin, både offensivt og defensivt.

Fra sæsonens start virkede det dog til, at Conté var nervøs for at ændre for meget for hurtigt, så holdet lagde ud i deres vante 4 – 2- 3 – 1 system.

Men tidlige nederlag til både Liverpool og Arsenal, fik Conté til, hurtigt, at implementere sin elskede 3 – 5 – 2 formation.
Og Chelseas spillertrup var som skabt til det.
Pludseligt blomstrede spillere vi normalt ikke regnede med, i helt nye roller.

Den Spanske højre back, Cesar Azpilicueta, blev hevet ind som højre midterforsvarer i tremandsforsvaret, der også bestod af Gary Cahill og Brasilianske David Luiz.

David Luiz havde i en periode været i Paris Saint Germain, men blev købt tilbage af Conté, for netop at udgøre centeret i denne formation.

Som de to kanter på fem mands- midtbanen, blomstrede Spanske Marcos Alonso, og Nigerianske Victor Moses.

Særligt Moses var en helt speciel historie.

Victor Moses havde haft Chelsea som arbejdsgiver siden 2012, hvor han blev købt, som et stort talent, fra Wigan Athletics. Chelsea havde dog svært ved at få ham til at fungere, så man udlejede ham, de tre efterfølgende sæsoner, på skift til Liverpool FC, Stoke City og West Ham United.
Ingen af stederne med nævneværdig succes.

Men i Contés 3 – 5- 2 formation fungerede han, hele sæsonen, som en perfekt højre kant, både defensivt og offensivt.

Da Conté forlod Chelsea i 2018, kunne man igen ikke finde anvendelse for Nigerianeren og han blev solgt til Tyrkiske Fenerbahce.

På midtbanen havde Chelsea før sæsonen indkøbt den Franske midtbanespiller Ngolo Kanté fra de regerende mestre, Leicester City.
Og hvilket indkøb! Kanté blev, efter sæsonen 16/17, valgt som en suveræn Player Of The Season af sine kolleger.

Journalisterne valgte hans holdkammerat, Belgieren Eden Hazard.

Ngolo Kanté blev altså den første spiller i Premier League, der vandt mesterskabet to år i træk, med to forskellige hold.

Som et kuriosum skal det nævnes, at Kantés forrige klub, de regerende mestre, Leicester City, afskedigede mestertræneren Claudio Ranieri midt i sæsonen.

Ranieri mente åbenbart at klubben, som regerende mestre, skulle udvikle deres spillestil, til at være mere boldholdende.
Men det blev på ingen måde nogen succes.

Da Ranieri fik sparket, og overlod tøjlerne til sin assistent, Craig Shakespeare, lå de således til nedrykning.

Shakespeare gik straks tilbage til at spille omstillingsfodbold, som de havde gjort i mesterskabssæsonen og Leicester endte på en respektabel 12. plads.

I Chelsea offensiven var det primært Diego Costa og Eden Hazard der trak overskrifterne, men de fik god hjælp af, på skift, Brasilianske Willian, og Spanske Pedro Rodrigues.

Pedro var blevet indkøbt af Jose Mourinho i Barcelona, i den forrige sæsons januar vindue, i et forsøg på at redde Portugiserens ansættelse.

Det lykkedes, som bekendt ikke, men under Conté fungerede ham glimrende.

I hele sæsonen 2016/17 udstrålede Chelsea og deres karismatiske manager, Antonio Conté, en sult og en vilje til at sejre, som ingen andre klubber i Premier League kunne matche.

Vi blev hurtigt vant til at se Conté fare op og ned ad sidelinjen, med vilde Italienske fakter, og euforisk jubel, når Chelsea scorede. Og det gjorde de tit…

Vi blev også hurtigt vant til at se store Italienske krammere til alle spillerne, efter endnu en overstået kamp med gevinst.

Det var blevet meget Italiensk, i den ellers afdæmpede, mondæne, Chelsea bydel af London.

Men det var nu forfriskende og meget underholdende at være tilskuer til.

Selv om spillerne og klubben red på en bølge af succes, slap der dog også kritiske røster ud fra spillertruppen.

Contés træning var ekstremt taktisk, og der blev, efter sigende, brugt mange timer på at gå rundt på banen med Conté og hans assistenter under armen, når der skulle indøves defensive og offensive løbemønstre.

Men det kunne gå, så længe der blev vundet kampe og pokaler, og det blev der den sæson i Chelsea FC.

Chelsea FC Premier League Champions 2016/17
07.01.2020

No Thoughts on Premier League Champions 2016/17

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Leave a Reply

Leave A Comment

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x