Premier League Champions 2017/18

Spread the love

Manchester City

Efter et første år under par, i forhold til Pep Guardiolas normale standarder, slog hans spilfilosofi fuldt igennem i 2017/18 sæsonen hos Manchester City.

Pep var kommet til City i 2016 fra de Tyske mestre Bayern München.
Før det var han i FC Barcelona.

Både i Tyskland og Spanien, oplevede han stort set kun succes, og han overtog spillermateriale, der var som skabt til hans spilfilosofi.

Som et ekstra plus var begge klubber forholdsvis enerådende hvad angik kampen om mesterskabet i de to ligaer.

Ud fra de resultater han havde opnået med Bayern og Barcelona, var Pep Guardiola generelt anerkendt, som en af verdens dygtigste trænere, men kritiske tunger påpegede dog også det faktum, at han vist havde haft let spil.

I Manchester City skulle hans trænergerning for første gang stå sin prøve, i en helt anderledes kompetitiv liga, med mange klubber der rakte ud efter mesterskabet.

Guardiolas hold står altid ekstremt højt på banen, og lægger generelt et tungt pres på modstanderen.
Systemet fordrer et udgangspunkt, hvor man er meget i boldbesiddelse, og hurtige generobringer ved boldtab.

Denne spilfilosofi kræver selvsagt teknisk dygtige, løbevillige spillere.
Det kræver offensive kanter der er i stand til at lave gennembrud på egen hånd. Det fordrer også et defensivt anker, der er i stand til at holde balancen på holdet.

Alle disse ting havde Guardiola fra start i City.

Det han ikke havde, var backs der kunne udfylde den rolle Guardiola krævede, og mange eksperter er enige om, at det var den primære årsag til, at Manchester City måtte tage til takke med en tredjeplads i Guardiolas første sæson.

Backs har en meget vigtig funktion i Guardiolas system, fordi de både skal agere kantspillere, være defensivt anker, længere inde i banen, samt være vendespillere, når boldomgangen skal flytte rundt på modstanderholdet.

Det er min og mange andres påstand, at det er back positionen, der mest adskiller Guardiolas måde at se fodbold på, i forhold til stort set alle andre trænere.

Da Guardiola kom til Manchester City, hed backs Kolarov, Clichy, og Zabaletta. Alle dygtige backs i et almindeligt brugt spillesystem.
Men i Guardiolas system kom de alle til kort.

Op til sæsonen 2017/18, blev der derfor handlet backs til ca. 1. milliard danske kroner.

Til højresiden blev den Engelske landsholdsspiller, Kyle Walker, hentet i Tottenham Hotspur og Brasilianeren Danilo i Real Madrid.

Til venstresiden blev den Franske landsholdsspiller, Benjamin Mendy, hentet i Monaco. Mendy blev dog, efter en lovende start, alvorligt knæskadet, så det var for det meste Fabian Delph, eller Ukraineren, Alexander Zinchenko, der afløste på venstre back´en.

Nu havde Guardiola samlet et hold, der ikke bare kunne kæmpe med om mesterskabet, men som kunne sætte alle andre hold på plads, i en grad man sjældent har været vidne til i Premier League.

Premier League betegnes generelt som den mest kompetitive liga i verden og det er ikke unormalt at lavere rangerede hold byder de store op til dans.
Det er også normalt at der er mange bejlere til titlen.

Men i 2017/18 sæsonen var der kun et hold, og det var Pep Guardiolas Manchester City.

City vandt deres tredje Premier League titel, så tidligt som 15. april, og satte i løbet af sæsonen den ene fantastiske rekord efter den anden.

Flest opnåede points i en sæson: 100!
Flest points hentet på udebane i en sæson: 50!
Største pointmargin til andenpladsen i en sæson: 19!
Flest sejre i en sæson: 32!
Flest sejre på udebane i en sæson: 16!
Flest scorede mål i en sæson: 106!
Største måldifference i en sæson: +79!
Flest sejre i træk i en sæson: 18!
Flest sejre i træk på udebane i en sæson: 11!

Da Manchester City blev kåret som mestre, tangerede de samtidigt rekorden for, hvor tidligt i en sæson noget hold havde opnået det: Med 5. kampe tilbage at spille!

Manchester City besejrede i løbet af sæsonen alle de øvrige hold i Premier League, hvilket intet andet hold havde præsteret før dem.

Ved de traditionelle prisuddelinger der afrunder den forgangne sæson, var det da også rent bord til Manchester City.

Belgiske Kevin De Bruyne blev årets spiller både hos journalisterne og kollegerne. Pep Guardiola blev naturligvis årets manager, og City årets bedste hold.

Da man skulle sætte årets hold i Premier League, var Manchester City repræsenteret med hele 5. spillere.

Den Tyske kantspiller Leroy Sané blev desuden årets unge spiller, og Vincent Kompany årets bedste forsvarsspiller.

Desuden skal det nævnes, at den Brasilianske supermålmand, Ederson, havde hele 17 Clean Sheets i sæsonen.

Det var på den måde en sæson der i foruroligende grad blev domineret af ét hold, og det var ikke alle der så noget positivt i det.

Selv om Citys fantastiske fodboldshow var smukt at være tilskuer til, så var der mange eksperter der råbte vagt i gevær.

Man frygtede simpelthen, at Premier League skulle få de samme tilstande, som man oplever i andre store europæiske ligaer; at mesterskabet er noget et enkelt, eller to hold, har monopol på.

Om de får ret i deres bekymring, kan kun tiden vise…

I 2107/18 sæsonen var der i alle tilfælde kun ét hold der rakte ud efter titlen i Premier League, og det var Manchester City!

Manchester City Premier League Champions 2017/18
08.01.2020

No Thoughts on Premier League Champions 2017/18

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Leave a Reply

Leave A Comment

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x