Premier League Champions 2013/14

Spread the love

Manchester City

Mange mener at sæsonen 2013-14, er den bedste sæson nogensinde i Premier League.

En ting er helt sikkert, det var den mest underholdende og uforudsigelige sæson jeg kan huske; fuld af vinkler og kanter, og med masser af mål.

I februar udtalte Chelsea træner, Jose Mourinho, at titelkampen stod mellem to heste: ”En lille hest der, stadig drak mælk og først var ved at lære at løbe, og væddeløbshesten, der skulle indfanges og tæmmes”.

Mourinho hentydede til sit eget Chelsea, som den lille hest, og Arsenal som væddeløbshesten.

På det tidspunkt havde Arsenal slået et hul på 2. points ned til Chelsea og Manchester City på 2. og 3. pladsen.

Brendan Rodgers´ Liverpool var helt udenfor Mourinhos radar.
På det tidspunkt, i februar, var Liverpool 8. points fra Arsene Wengers´ Arsenal, og lå til at kunne sikre sig den sidste Champions League plads.

Hvem skulle have troet, at Liverpool, umiddelbart efter Mourinhos udtalelse i øvrigt, skulle begive sig ud på en 11. kamps sejrstime, som skulle kaste klubben op på førstepladsen i ligaen.
Samtidigt slap Wenger væddeløbshestens tøjler, og Arsenal gled ned i tabellen. Liverpool var nu de klare favoritter, og havde mesterskabet i egne hænder.

Liverpools ”SAS” Strike force, Luiz Suarez og Daniel Sturridge, var komplet ligeglade med hvem de kom op imod, og viftede Arsenal til side med en hjemmesejr på hele 5 – 1.
Siden ydmygede de Manchester United på Old Trafford og vandt 3 – 0, hvorpå de, mente mange, afgjorde titelkampen med en 3 – 2 sejr, midt i april, over Manchester City, som var de nærmeste rivaler.

Med tre kampe at spille i sæsonen havde Liverpool således et forspring til City på 5. points.
Men 2 nederlag og en uafgjort kastede titlen tilbage i hænderne på City, som sluttede sæsonen med fem sejre i træk.
Et af Liverpool- nederlagene var det berømte 0 – 2 nederlag til Chelsea, hvor Steven Gerrard gled og gav en friløber til Demba Ba.

Mens mørke skyer samlede sig over de traumatiserede Liverpool spillere, hævede forhåndsfavoritterne fra Manchester City pokalen i triumf.

En sindssyg sæson havde endeligt fundet sin vinder! Manchester City, for kun anden gang i historien, men også for anden gang på kun tre år…

25. gange skiftede føringen i løbet af sæsonen, og indtil den sidste dag, havde Manchester City kun siddet på førstepladsen i 15. dage.

Manchester City havde før sæsonen skiftet på managerposten.
Italienske Roberto Mancini overlod ansvaret til Chileneren Manuel Pellegrini.

Den stilfærdige gentleman, Pellegini, sværgede til offensiv fodbold, og han slap straks alle de fantastiske fodboldspillere løs i City.
I hans tid i Manchester City blev der udelukkende tænkt i angrebsfodbold og det var en fryd for øjet, så længe det holdt.

Pellegrini blev den første ikke Europæiske manager der førte et hold til titlen i Premier League.
Han blev også den første træner der hjalp Manchester City videre fra gruppespillet i Champions League.
Her tabte man dog ottendedelsfinalen til FC Barcelona. Ud over Premier League titlen hjemførte klubben også FA Cuppen.

Den bemærkelsesværdige offensive stil i klubben kastede ufattelige 156. scoringer i alle turneringer af sig.
Heraf de 102 scoringer i Premier League alene.

Det var også første gang nogensinde et hold havde tre spillere med mere end 15. scoringer i Premier League.
Den bedrift stod Sergio Agüero, Edin Dzeko og Yaya Touré for.

Det siger sig selv, at det var disse fantastiske offensive spillere der skinnede igennem for Manchester City i den sæson.
Ivorianeren Yaya Touré blev klubbens topscorer i Premier League med
20. scoringer, mens Argentineren Sergio Agüero med sine 28. scoringer i alle turneringer, blev klubbens samlede topscorer.

Af andre bærende spillere i sæsonen skal nævnes de vævre midtbanespillere David Silva og det Franske problembarn Samir Nasri.
Det defensive anker, Brasilianske Fernandinho, som klubben havde købt i Shaktar Donetsk, og naturligvis den belgiske forsvarsgeneral Vincent Kompany.

I målet var den engelske landsholdskeeper, Joe Hart, stadig en sikker sidste skanse. Det er mærkeligt at tænke tilbage på, når man ser ham hensygne som tredjemålmand i Burnley nu.

Men det er uden tvivl, at han på det tidspunkt blev betragtet som en af verdens allerbedste målmænd.

Hvis du spørger de City spillere der havde været med til begge klubbens mesterskaber, vil de helt sikkert alle sige, at det fantastiske mesterskab fra 11-12 sæsonen var det bedste, og det sjoveste at vinde.

Ikke desto mindre viste mesterskabet i 2013-14 sæsonen, at klubben med sikkerhed var ved at etablere sig som en magtfaktor i engelsk fodbold, og helt sikkert en faktor man måtte medregne, når fremtidige mesterskaber skulle afgøres.

Manchester City Premier League Champions 2013/14
04.01.2020

One Thought on Premier League Champions 2013/14

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 13

Warning: Undefined variable $wpdb in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14

Warning: Attempt to read property "prefix" on null in /var/www/vhosts/grimm.dk/httpdocs/wp-content/plugins/wp-comment-designer-lite/inc/frontend/wpcd_comment_listing_inner.php on line 14
    Mark
    8 Sep 2022
    4:36am

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Leave a Reply

Leave A Comment

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
1 year ago

Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x